Yaletown Residence

1.jpg

Location
Vancouver, BC
Client
Withheld
Size
2,300 sf
Status
Completed 2014

Summary
The client's goal was to rebuild the formerly closed and subdivided interior of an existing high-rise condominium into an open, light, and warm home. Bleached oak and white lacquer millwork walls conceal a system of storage cabinets and hidden doors that give the space a continuous flow from one room to the next. All systems including plumbing, heating, air-conditioning, electrical, lighting, security, audio-visual, and window coverings were replaced and are now controllable with the client's mobile device. The master ensuite features a sculptural bathtub surrounded by a glass shelf with integral uplighting that highlights the subtle relief in the ceramic tile above. In the main living space audio speakers surround the TV but are concealed behind a fabric that controls sound for an optimal acoustic effect. The stainless steel and bleached oak kitchen island moves from dining table height to counter height with the touch of a button. Smoked and oiled wide-plank wood flooring tie the spaces together and provide a rich, warm tone throughout. This project was designed in collaboration with Ly Tang. 

2.jpg
3.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
Photographs by Latreille Delage Photography.

Photographs by Latreille Delage Photography.